Inspektorem ochrony danych jest pan Tomasz Wadas tel. 570 170 137
- kontakt@gckjerzmanowa.pl
- 76 838 43 24, 76 831 21 11
- Witaj na stronie portalu Gminnego Centrum Kultury w Jerzmanowej
Aktualności
Aktualności
archiwum >Wydarzenia z ostatniego okresu
Feryjne wyzwania – wyniki
Czas tegorocznych ferii zimowych z pewnością zaliczyć można do udanych. Nie dość, że zawitała do nas prawdziwa zima, umożliwiająca szaleństwa na śniegu to zorganizowane przez nas konkursy online pn. „Feryjne wyzwania” spotkały się z bardzo dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem.
[więcej...]Informacja o wyborze oferty
Gminne Centrum Kultury w Jerzmanowej informuje o wyborze najkorzystniejszej oferty dot. realizacji zadania pn. ZAKUP I DOSTAWĘ MATERIAŁÓW BIUROWYCH DLA ADMINISTRACJI GMINNEGO CENTRUM KULTURY W JERZMANOWEJ W ROKU 2021
[więcej...]Odkryj swój Skarb 2020
Chcemy podzielić się z Wami naszym małym sukcesem. Na początku listopada 2020 wzięliśmy udział w II edycji konkursu „Odkryj swój Skarb 2020” ogłoszonym przez Narodowe Centrum Kultury
[więcej...]To przepis, który może stać się hitem rodzinnych przyjęć. Dziś w kolejnej odsłonie sztuki kulinarnej - chrupiące skrzydełka kurczaka wypełnione soczystym farszem, które sprawią że degustacja stanie się niezapomnianym posiłkiem.
Potrawa wymaga cierpliwości i umiejętności trybowania ale warta jest poświęconego na jej przyrządzenie czasu. Mamy nadzieję, że uda nam się zachęcić was do jej przygotowania.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego,
- 1 cebula,
- kilka pieczarek,
- skrzydełka z kurczaka,
- miód,
- przyprawa do kurczaka,
- przyprawa do mięsa mielonego,
- 1 jajko,
- kucharek.
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Do miski przełożyć mięso mielone, pokrojone pieczarki, podsmażoną cebulę, jajko i przyprawy. Wymieszać. Ze skrzydełek wyciągnąć kości. Skrzydełka nadziać wcześniej przygotowanym mięsem mielonym. Skrzydełka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować miodem i posypać przyprawą do kurczaka. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia w temp. 180 st. na około godzinę. Upieczone skrzydełka podawać z dodatkami np. surówką z pora. Do przygotowania surówki potrzebujemy kawałek białej części pora, marchewkę, jabłko. Por pokroić, posypać solą. Odstać na chwilę, co jakiś czas mieszając. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Wymieszać wszystko z łyżką. SMACZNEGO