facebook
Aktualności

Aktualności

Inspektorem ochrony danych jest pan Tomasz Wadas tel. 570 170 137

Aktualności

archiwum >

Wydarzenia z ostatniego okresu

22/01/2021

Feryjne wyzwania – wyniki

Czas tegorocznych ferii zimowych z pewnością zaliczyć można do udanych. Nie dość, że zawitała do nas prawdziwa zima, umożliwiająca  szaleństwa na śniegu to zorganizowane przez nas konkursy online pn. „Feryjne wyzwania” spotkały się z bardzo dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem.

[więcej...]
Informacja o wyborze oferty
15/01/2021

Informacja o wyborze oferty

Gminne Centrum Kultury w Jerzmanowej informuje o wyborze najkorzystniejszej oferty dot. realizacji zadania pn. ZAKUP I DOSTAWĘ MATERIAŁÓW BIUROWYCH DLA ADMINISTRACJI GMINNEGO CENTRUM KULTURY W JERZMANOWEJ W ROKU 2021

[więcej...]
Odkryj swój Skarb 2020
13/01/2021

Odkryj swój Skarb 2020

Chcemy podzielić się z Wami naszym małym sukcesem. Na początku listopada 2020 wzięliśmy udział w II edycji konkursu „Odkryj swój Skarb 2020” ogłoszonym przez Narodowe Centrum Kultury

[więcej...]
05/05/2020

NADZIEWANE PAŁKI Z KURCZAKA

wstecz >

Oto propozycja, która z powodzeniem królować może wśród potraw na stole podczas przyjęcia. Danie to zaskoczy nawet najbardziej wykwintne podniebienia - faszerowane pałki kurczaka.

Składniki:
- pałki z kurczaka,
- mięso mielone,
- kilka pieczarek,
- papryka,
- cebula,
- czosnek,
- kasza,
- jajko,
- pietruszka,
- przyprawa do kurczaka,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle na złoty kolor. Pieczarki zetrzeć na tarce i dodać do podsmażonej cebuli, smażyć chwilę do odparowania wody. Kaszę ugotować. Paprykę, czosnek i pietruszkę pokroić. Wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z pałek wyjąć kości. Faszerować mięso przygotowanym nadzieniem. Nadziane pałki ułożyć na naczyniu żaroodpornym, posypać przyprawą do kurczaka. Wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika. Piec około godziny na złoty kolor. Podawać z dodatkami. Smacznego.

 

Oglądamy i ruszamy do kuchni.