facebook
Aktualności

Aktualności

Inspektorem ochrony danych jest pan Tomasz Wadas tel. 570 170 137

Aktualności

archiwum >

Wydarzenia z ostatniego okresu

22/01/2021

Feryjne wyzwania – wyniki

Czas tegorocznych ferii zimowych z pewnością zaliczyć można do udanych. Nie dość, że zawitała do nas prawdziwa zima, umożliwiająca  szaleństwa na śniegu to zorganizowane przez nas konkursy online pn. „Feryjne wyzwania” spotkały się z bardzo dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem.

[więcej...]
Informacja o wyborze oferty
15/01/2021

Informacja o wyborze oferty

Gminne Centrum Kultury w Jerzmanowej informuje o wyborze najkorzystniejszej oferty dot. realizacji zadania pn. ZAKUP I DOSTAWĘ MATERIAŁÓW BIUROWYCH DLA ADMINISTRACJI GMINNEGO CENTRUM KULTURY W JERZMANOWEJ W ROKU 2021

[więcej...]
Odkryj swój Skarb 2020
13/01/2021

Odkryj swój Skarb 2020

Chcemy podzielić się z Wami naszym małym sukcesem. Na początku listopada 2020 wzięliśmy udział w II edycji konkursu „Odkryj swój Skarb 2020” ogłoszonym przez Narodowe Centrum Kultury

[więcej...]
12/05/2020

PAPRYKA FASZEROWANA

wstecz >

Poszukujesz kulinarnej inspiracji?
Mamy przepyszny pomysł na obiad. Przepis na najlepszą paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym. Pomysłowe, proste i smaczne danie.
PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM I MIĘSEM MIELONYM
Składniki:
- 3 papryki
- 250 g Mięsa mielonego
- woreczek ryżu
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- pietruszka
- ser żółty
- przyprawy do smaku
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na złoty kolor. Czosnek i pietruszkę posiekać. Ryż ugotować. Wszystkie składniki wymieszać z surowym mięsem mielonym. Dodać do smaku, sól, pieprz i przyprawy według upodobania. Papryki obrać ze skórki. Ser żółty zetrzeć na tarce. Do papryk nałożyć farsz. Posypać po wierzchu żółtym serem. Piec w temperaturze 180 st. około 30 min. Na złoty kolor.
Smacznego.

Więcej pomysłów z dziedziny sztuki kulinarnej znajdziesz na naszym kanale YouTube