Inspektorem ochrony danych jest pan Tomasz Wadas tel. 570 170 137
- kontakt@gckjerzmanowa.pl
- 76 838 43 24, 76 831 21 11
- Witaj na stronie portalu Gminnego Centrum Kultury w Jerzmanowej
Aktualności
Aktualności
archiwum >Wydarzenia z ostatniego okresu
Feryjne wyzwania – wyniki
Czas tegorocznych ferii zimowych z pewnością zaliczyć można do udanych. Nie dość, że zawitała do nas prawdziwa zima, umożliwiająca szaleństwa na śniegu to zorganizowane przez nas konkursy online pn. „Feryjne wyzwania” spotkały się z bardzo dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem.
[więcej...]Informacja o wyborze oferty
Gminne Centrum Kultury w Jerzmanowej informuje o wyborze najkorzystniejszej oferty dot. realizacji zadania pn. ZAKUP I DOSTAWĘ MATERIAŁÓW BIUROWYCH DLA ADMINISTRACJI GMINNEGO CENTRUM KULTURY W JERZMANOWEJ W ROKU 2021
[więcej...]Odkryj swój Skarb 2020
Chcemy podzielić się z Wami naszym małym sukcesem. Na początku listopada 2020 wzięliśmy udział w II edycji konkursu „Odkryj swój Skarb 2020” ogłoszonym przez Narodowe Centrum Kultury
[więcej...]Dziś szybki film z prostym przepisem na skrzydełka kurczaka w zalewie z coli. Kto już próbował tego przepisu z pewnością wie, że to uzależniające danie.
Składniki:
-1 kg skrzydełek,
-1,5 szkl coca coli,
-3 łyżki ketchupu,
-3 łyżki sosu sojowego,
-3 łyżki miodu,
-2 ząbki czosnku,
-zioła prowansalskie,
-papryka słodka,
-sezam,
-pietruszka.
Przygotowanie:
Skrzydełka podzielić i odciąć lotki. Do miski wlewamy coca colę, ketchup, sos sojowy, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Skrzydełka nakłuwamy widelcem (będą bardziej soczyste). Następnie skrzydełka wrzucamy do zalewy i odkładamy na godzinę do lodówki. Do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 45 min do godziny, często mieszamy. Sos powinien być gęsty. Podajemy upieczone skrzydełka posypując je uprażonym sezamem i posiekaną natką pietruszki.