Inspektorem ochrony danych jest pan Tomasz Wadas tel. 570 170 137
- kontakt@gckjerzmanowa.pl
- 76 838 43 24, 76 831 21 11
- Witaj na stronie portalu Gminnego Centrum Kultury w Jerzmanowej
Aktualności
Aktualności
archiwum >Wydarzenia z ostatniego okresu
Feryjne wyzwania – wyniki
Czas tegorocznych ferii zimowych z pewnością zaliczyć można do udanych. Nie dość, że zawitała do nas prawdziwa zima, umożliwiająca szaleństwa na śniegu to zorganizowane przez nas konkursy online pn. „Feryjne wyzwania” spotkały się z bardzo dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem.
[więcej...]Informacja o wyborze oferty
Gminne Centrum Kultury w Jerzmanowej informuje o wyborze najkorzystniejszej oferty dot. realizacji zadania pn. ZAKUP I DOSTAWĘ MATERIAŁÓW BIUROWYCH DLA ADMINISTRACJI GMINNEGO CENTRUM KULTURY W JERZMANOWEJ W ROKU 2021
[więcej...]Odkryj swój Skarb 2020
Chcemy podzielić się z Wami naszym małym sukcesem. Na początku listopada 2020 wzięliśmy udział w II edycji konkursu „Odkryj swój Skarb 2020” ogłoszonym przez Narodowe Centrum Kultury
[więcej...]W minioną sobotę (30.09) swoje święto obchodził Maniów i jego mieszkańcy, którzy licznie skorzystali z przygotowanych atrakcji.
W jubileuszowym, V Dniu Maniowa oprócz wyśmienitej pogody dopisywały humory i dobra zabawa. Dzieci uszczęśliwił elektroniczny paintball oraz dmuchane kule, w których drużyny stoczyły piłkarską rywalizację. Dla najmłodszych zorganizowano gry i malowanie buziek. W tym dniu do kulinarnej rywalizacji stanęły także mieszkanki Maniowa, bowiem zorganizowano dla nich konkurs na Najlepsze Domowe Pierogi. Smak i aromat pierogów, dobór składników oraz kreatywność pomysłu oceniana była przez komisję konkursową w składzie: wójt Lesław Golba, radna Arleta Królak i właściciel głogowskiej restauracji Trattoria Mamma Mia Tadeusz Dąbrowski. Bezapelacyjnie, zdaniem komisji, zwyciężyły pierogi p. Adeli Delewicz, która podzieliła się pomysłem na przygotowane przez nią danie - mój pierogowy farsz zawiera gotowane ziemniaki, cebulkę oraz ser feta. Konkurs pokazał jak różnorodne może stać się danie naszych polskich stołów, zależne tak naprawdę od pomysłów gospodyń. Do konkursu zgłoszonych zostało 6 potraw, z której każda różniła się nie tylko zawartością „mącznej torebki” czyli rodzajem farszu ale smakiem i zapachem:
II miejsce zajęły pierogi p. Heleny Delewicz (pierogi wileńskie z szynką i cebulką),
III miejsce zajęły pierogi z płuckami p. Marii Królak
Wyróżnienia otrzymały pierogi p. Krystyny Nowak (wg przepisu kuchni wileńskiej, farsz z surowych ziemniaków, boczku i cebulki) oraz pierogi z wieprzowinką autorstwa p. Bożeny Oczadło. Gospodynie uhonorowane zostały nagrodami pieniężnymi ( I – III) oraz dyplomami.
Zwieńczeniem Dnia Maniowa była zabawa taneczna przy zespole muzycznym.